EL NOSTRE AGRUPAMENT


L'Agrupament Escolta i Guia Sant Esteve de Granollers s'emmarca dins el moviment de Minyons Escoltes i Guies Sant Jordi de Catalunya (MEGSJC). Una associació que compta amb més de 15.000 membres, dels quals 3.000 són caps, joves educadors/es que amb la seva participació activa i dedicació voluntària constitueix aquesta xarxa escolta. Arreu de Catalunya trobem 160 agrupaments distribuïts a més de 100 poblacions.

L'agrupament es divideix en cinc branques de grups de nens i nenes, nois i noies d'edats
diferents. Aquestes són: Castors (6 a 8 anys), Llops i Daines (9 a 11 anys), Ràngers Noies Guia (12 a 14 anys), Pioners Caravel·les (15 a 16 anys) i Truc (a partir de 17 anys).

A mesura que van creixent, els nens i nenes fan formant part de les diferents branques fins acabar el procés educatiu, moment en què el jove pot optar per continuar en el moviment i fer-se cap o en d'altres casos molts d'aquests joves continuen amb la seva tasca de compromís participant a diferents entitats de caire social o de caire polític, de forma voluntària.


FUNCIONAMENT

Durant un mes les unitats es troben tres vegades, dos dissabtes per fer cau durant dues hores; i
un cap de setmana per realitzar una sortida que dura tot el cap de setmana. Cada mes hi ha una setmana que queda lliure. (consultar el CALENDARI)

Els caus es realitzen els dissabtes a la tarda de 4 a 6. A excepció de la unitat de Pioners / Caravel·les que es troben els divendres de 10 a 12 de la nit. Per altra banda la unitat de truc, al funcionar autogestionada, escullen ells mateixos quan i a on volen realitzar el cau.

Tot l'agrupament fa servir el mateix calendari, perquè els pares i mares que tinguin nens i nenes a unitats diferents puguin organitzar-se millor.

A més a més dels caus i sortides, totes les unitats culminen el curs educatiu amb el campament
d'estiu. Les dates del qual les decideix cada unitat entre principis i mitjans de curs. Normalment sol durar entre una setmana (els més petits) i gairebé dues setmanes (la unitat més gran).

Les unitats de Ràngers Noies Guia i Pioners Caravel·les també duen a terme el campament de setmana santa, de quatre dies. A més a més la unitat de Pioners i Caravel·les també en realitzen un tercer durant les vacances de Nadal, el campament de nadal, també de quatre dies.

Amb aquest plantejament els nois i noies de l'agrupament tenen un espai a on es fan xerrades, tallers, jocs i altres activitats educatives. I amb les excursions poder realitzar raids, practicar diferents esports i gaudir de l'entorn tot aprenent a valorar-lo i respectar-lo. Els nois i noies, a més de relacionar-se amb altres persones de la seva edat, adquireixen els valors pels quals aposta el moviment escolta i guia, com són la identitat nacional, la pau, els drets humans, la sostenibilitat, el tercer món, el quart món, la participació, la interculturalitat, etc...